onsdag 11 juli 2012

Saftigt och välsmakande hamburgarkött

Jag vill att en hamburgare skall smaka mycket, även om du har lite som tillbehör, samtidigt som den ska vara saftig. Detta recept var ett lyckat experiment av mig.

1000 g blandfärs
2 st röd chili (spansk peppar), finhackad
1 supersolo vitlök, riven
1 dl ströbröd
2 dl vatten
5 st soltorkade tomaterskivor, finhackade
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 st ägg

Börja med att hälla ströbröd i en skål. Rör ned vattnet. Se till så att det inte finns några klumpar. Låt stå och svälla 10 minuter. Under den tiden kan du hacka de övriga ingredienserna. Häll dessa sedan i ströbrödsblandningen tillsammans med salt och peppar. Rör om till en fin smet.

Lägg blandfärsen i en bunke och häll över blandningen. Tvätta händerna ordentligt och gegga sedan runt blandningen så att den blir någorlunda jämnfördelad. Knäck till sist ägget och götta runt med händerna tills smeten sugit åt sig ägget.

Forma nu hamburgare. Stek dem på hög värme i olja.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar