torsdag 15 mars 2012

Blåbärsparfait

Nu spritter det av vårkänslor i kroppen och man börjar damma av sommardäcken i förrådet. Snart så ska dom på bilen igen. För att hälsa våren och sommaren välkommen lägger jag in min dessert jag hade som slutprov i skolan. Mycket god och ska avnjutas i värmen. Det är en ganska stor sats, så den räcker lätt till 15 pers. Det bästa är att den förvaras i frysen, så du måste inte ta allt på en gång. Går även jättebra att frysas i portionsbitar om du t ex använder dig av bullformar eller liknande.

10 st äggulor
125 g strösocker
3 dl blåbärspuré
8 dl grädde
2 dl färska blåbär (eller frysta)








Vispa äggulor, socker och blåbärspuré till en mycket luftig massa. Vispa grädden och vänd ner i massan.

Häll i portionsformar och frys minst tre timmar. Ta fram parfaiten minst 15 minuter innan servering. Garnera med färska blåbär. Om du använder frysta rekommenderar jag att du sötar dessa något med socker eller sirap. Annars smakar de ganska beskt. För att piffa till det, kan du även garnera med lite citronmeliss.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar