söndag 4 mars 2012

English Breakfast á la Jack

Detta är en mycket enkel och god maträtt som passar lika väl som frukost, lunch eller middag. Den går snabbt att göra och är billig i råvarukostnad. Receptet är skrivet för 1 person.


1 paket bacon
1 liten burk skivade champinjoner
2 st ägg
1 msk salt till pochering


Häll rikligt med vatten i en kastrull tillsammans med salt. Koka upp och ha på mellanvärme. Knäck ett ägg och lägg detta i ett glas eller liten skål. Var försiktig så att gulan inte går sönder.

Medan du väntar på vattnet kan du skiva bacon i önskad storlek och förbereda champinjonerna. När det är dags att pochera äggen kan du slå på värmen till stekpannan.

Vispa vattnet hårt motsols så att en virvel bildas. Häll i ägget i vattnets rörelseriktning. Låt det nu pocheras i 3 minuter. Under tiden lägger du i bacon i stekpannan. I och med att bacon innehåller så mycket fett, så behöver du inte använda olja eller smör vid stekning. När det första ägget är pocherat, tar du försiktigt upp det och lägger på ett fat. Gör samma procedur med det andra ägget. När detta ligger i kastrullen, kan du tillsätta champinjonerna till baconet.

När det andra ägget är klart, så borde även det andra också vara det.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar