fredag 27 januari 2012

Sashimi med asiatisk dipp

När jag publicerar detta recept är det fredag. Därför blir det mat man kan mysa med och som du kan förbereda i förväg. Det är väldigt gott och enkelt att göra. Det som är viktigt att tänka på är att fisken MÅSTE ha varit fryst minst 3 dagar innan du tinar den. Detta tar nämligen död på eventuella parasiter som kan finnas i köttet. Receptet är gjort per person, så det är bara att plussa på ingredienserna med antalet personer ni är.

100 g fryst laxfilé

1 msk japansk soya
1 msk fisksås
1 msk vatten
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk finhackad ingefära
1 tsk rivet skal från lime
1 tsk limesaft
Liten knippa koriander till garnering
(Wasabi för den som vill ha "hmmppff".)



Skär laxen i portionsbitar. Lättare att skära om den fortfarande är lite fryst. Ställ i kylen för att tina helt.
Hacka alla ingredienser som skall hackas och blanda i en liten skål. Häll i all vätska och rör om. Låt stå och dra sig i minst en timme i kylskåp.

För den där extra "hmmppff" grejen så kan ni även servera med wasabi

Smaklig måltid!

Copyleft Jack Fluch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar